NHPR in gesprek met Minister Bruins

Namens de Nederlands Health Professionals in de Reumatologie (NHPR) zat Wilfred Peter aan tafel bij het gesprek met minister Bruins.

Tijdens een ontmoeting met minister Bruins (Medische Zorg) woensdag 28 maart jl. heeft een afvaardiging van reumaveld in Nederland het belang van – en de voorwaarden voor – goede reumazorg voor de 2 miljoen Nederlanders met reuma onder de aandacht gebracht.

Het gesprek vond plaats op initiatief van het Reumafonds. Op de agenda stond de vraag hoe we er de komende jaren gezamenlijk voor kunnen zorgen dat mensen met reuma de beste zorg krijgen, die tegelijkertijd ook betaalbaar blijft. Een groot knelpunt is bijvoorbeeld de vergoeding van fysiotherapeutische zorg voor die mensen die dat nodig hebben. Ook het belang van de toegankelijkheid van dure reuma medicijnen kwam aan bod. Tijdens het gesprek gaf de minister aan dat hij het belangrijk vindt om met het reumaveld in gesprek te blijven over dossiers en thema’s die spelen in het reumaveld. Hier zal zeker gebruik gemaakt gaan worden.

De brede delegatie vanuit het reumaveld die aanwezig was bij het gesprek bestond uit: het Reumafonds, de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) en de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) en de Nederlands Health Professionals in de Reumatologie (NHPR).

V.l.n.r. Hans-André Schuppers (NOV), Wilfred Peter (NHPR), Lodewijk Ridderbos (Reumafonds), minister Bruno Bruins (medische zorg), Hein Moens (NVR), Sija de Jong (Reumafonds) en Janet Wesseling (NVR).